Prvi sastanak nacionalne mreže učenja zalaganjem u zajednici

PRVI SASTANAK NACIONALNE MREŽE praktičara i zainteresovanih pojedinaca, organizacija i institucija koji su sproveli ili se interesuju za UČENJE ZALAGANJEM U ZAJEDNICI.

 

POZIV

„Od velikog značaja je razvijanje svesti učenika i nastavnika o društvenoj odgovornosti prema zajednici u kojoj žive. Proces učenja i obrazovanja, kao i svaka druga ljudska delatnost, podložna je promenama koje teže da tu delatnost unaprede i poboljšaju. Zahvaljujući modelu service learning-a, potencijalno inovativnoj nastavnoj metodi, uči se iz vlastitog iskustva primenjujući direktno stečena akademska znanja.“ 

Metodologija učenja zalaganjem u zajednici nam daje neke od odgovora i rešenja na probleme u našem okruženju. Međutim, kako su škole sa dugogodišnjim stažom razvijale školske projekte učenja zalaganjem u zajednici, šta su učenici naučili, koje probleme zajednice rešili i kakvu podršku su imali u toku razvijanja ovih projekata svaka škola zna sa sebe.

Želimo da zajedno razgovaramo o praksi razvijanja školskih projekata koje primenjuju učenje zalaganjem u zajednici, da razmenimo iskustva i da postavimo zajedničku platformu saradnje koja će imati za cilj promociju, podršku i evaluaciju projekata razvijanja učenja zalaganjem u zajednici.

Pozivamo vas na Prvi nacionalni sastanak praktičara i zainteresovanih pojedinaca, organizacija i institucija koji su sproveli ili se interesuju za učenje zalaganjem u zajednici.

Ishodi sastanka:

·       Razmena iskustva razvijanja projekata učenja zalaganjem u zajednici

·       Podrška tokom procesa prijave za Ragionalnu nagradu.

·       Prikupljanje informacija o potrebama praktičara tokom planiranja, primene i evaluacije iskustva učenja u lokalnoj zajednici

·       Uspostavljanje platforme za formiranje Nacionalne mreže Učenja zalaganjem u zajednici

Vreme i mesto sastanka: 23.06.2021. 13-14.15 časova, ZOOM platforma

Prijave učešća na sastanku pronađite klikom na link.

 

U nadi da imamo istu želju da razgovaramo i da učinimo nove korake u praksi primene učenja zalaganjem u zajednici,

Srdačno,

Bojana Perić Prkosovački,

saradnica na projektu „Iskustveno učenje“

Kolping društvo Srbije

Sve vesti

Kontakt informacije

Adresa: Slovačka 26, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 (0) 21 6 337 664

Email office@kolping.rs


VITAPLAN KUĆNA NEGA I KLUB
ZA STARIJE SUGRAĐANE

Adresa: Lukijana Mušickog 9, 21000 Novi Sad

Telefon: 021 300 83 59

Email: info@kolping.rs