Ženski kamerni hor Lauda

Ženski kamerni hor Lauda nastao je februara meseca 2019. godine na inicijativu Ivane Antić, muzičke umetnice i članice Kolping omladine, sada i rukovodioca hora. Razlog tome je razvijanje ženskih pevačkih sastava kojih u Novom Sadu, skoro da nema.   Direktorka Kolping Srbije, Melinda Šipoš, odmah je podržala ideju, tako da je hor počeo zvanično da postoji.
Razvoju hora doprinelo je Kolping društvo Srbije, uključujući zaposlene i omladinu, posebno Jelena Stanković, Ivana Hornjak i Zdravko Isakov. Za samo tri meseca postojanja, hor je učestovao u dva humanitarna koncerta organizovana od strane Omladine JAZAS i održao jedan nastup za starije građane povodom Svetskog dana muzike. U junu mesecu iste godine, hor je unapredio svoj rad kroz projekat koji su realizovali ,,Lokomotiva 2019” udruženja ,,HMM…”, ,,BalkanIDEA Novi Sad” i ,,Centar za kreativni rad CEKRO”, uz podršku programa OPENS 2019, sufinansiran sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Projekat je rezultirao radionicom horskog pevanja u avgustu mesecu i celovečernjim koncertom u Kulturnoj stanici Eđšeg u oktobru mesecu. Kraj ove uspešne horske godine ovenčan je nastupom na Winter Festu u Novom Sadu i dodelom priznanja u vidu zahvalnice za doprinos u realizaciji humantirnih akcija Omladine JAZAS na svečanosti koja je održana u Gradskoj kući u Novom Sadu.
Danas, Ženski kamerni hor ,,Lauda”, broji 15 članica i vredno radi na svojim budućim ostvarenjima, učestvujući u kulturnoj sceni Novog Sada, a i šire.

Sve vesti

Kontakt informacije

Adresa: Slovačka 26, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 (0) 21 6 337 664

Email office@kolping.rs


VITAPLAN KUĆNA NEGA I KLUB
ZA STARIJE SUGRAĐANE

Adresa: Lukijana Mušickog 9, 21000 Novi Sad

Telefon: 021 300 83 59

Email: info@kolping.rs