Service learning – decembarske akcije

Učesnici na projektu “Iskustveno učenje” bili su veoma aktivni u nedelji koja je za nama. Svoje društveno korisne akcije implementirale su škole u Pirotu, Somboru i Novom Miloševu.

Studentkinje i studenti Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača iz Pirota organizovali su 10. decembra akciju pod nazivom “Sve predrasude o detetu”. Osnovni cilj ove akcije bio je da se utvrdi kakve sve predrasude građani imaju o deci i da li decu doživljavaju kao male, nesposobne i nekompetentne, ili ih možda ipak smatraju ravnopravnim sebi. Nakon obrade rezultata ankete, biće preduzeti sledeći koraci u cilju podizanja nivoa svesti o deci kod odraslih građana.

Učenici srednje škole “Sveti Sava” iz Sombora, organizovali su 11. decembra radionicu izrade novogodišnjih čestitki i ukrasa. Akciju su sproveli zajedno sa učenicima iz škole “Vuk Karadžić”, takođe iz Sombora. Nakon izrade čestitki i ukrasa, ukrasi će se prodavati na dobrotvornoj akciji i sav ostvaren prihod biće upotrebljen za kupovinu prigodnih poklona koji će, kao i određene čestitke, biti odneti deci koja se nalaze na dečijem odeljenju bolnice u Somboru. Na ovaj način, učenice i učenici pomenutih škola žele da bar malo ulepšaju praznične dane svojim vršnjacima koji će ih dočekati u bolnici.

Učenici osnovne škole “Dr Đorđe Joanović” iz Novog Miloševa implementirali su 13. decembra akciju pod nazivom “Sve, sve, ali zanat”. Cilj ove aktivnosti bio je da se promovišu stari zanati, kako bi se poradilo na njihovom očuvanju među mladima i među generalnom populacijom. Organizovano je takmičenje osmih razreda, kroz kviz o poznavanju starih zanata. Takođe, školu su posetile i sledeće zanatlije: ćurčija, jorgandžija, obućar, kovač, moler… U veoma interaktivnoj atmosferi, učenice i učenici su saslušali prezentacije zanatlija o svojim zanatima, ali su takođe imali i prilike da postavljaju pitanja o svemu što ih zanima. Sve prisutne zanatlije uputile su poziv učenicama i učenicima da ih posete i nauče nešto više o starim zanatima, kao i da se sami oprobaju u korišćenju različitih alata.

Sve vesti

Kontakt informacije

Adresa: Slovačka 26, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 (0) 21 6 337 664

Email office@kolping.rs


VITAPLAN KUĆNA NEGA I KLUB
ZA STARIJE SUGRAĐANE

Adresa: Lukijana Mušickog 9, 21000 Novi Sad

Telefon: 021 300 83 59

Email: info@kolping.rs