Service learning akcija u Inđiji

Srednja škola “Dr Đorđe Natošević” iz Inđije prva je realizovala društveno korisnu akciju u sklopu projekta “Iskustveno učenje” (Service Learning).

Kolping društvo Srbije realizuje projekat “Iskustveno učenje” u saradnji sa osnovnim i srednjim školama sa teritorije Srbije. Osnovna ideja projekta je povezivanje nastavnog gradiva sa društveno korisnim radom u zajednici. Učenici kroz organizaciju i realizaciju određenih aktivnosti, usmerenih ka razvoju zajednice, produbljuju svoje znanje, stiču praktične veštine i razvijaju društvenu odgovornost.

Srednja škola “Dr Đorđe Natošević” iz Inđije prva je, od škola koje učestvuju u projektu, sprovela svoju aktivnost. Ideja do koje su došli učenici i nastavno osoblje škole je bila da ugoste decu iz Dečjeg sela, iz Sremske Kamenice i da im kroz različite aktivnosti prikažu šta sve uče u školi. Različiti smerovi su se predstavili kroz praktičan rad, pa su tako učenici koji pohađaju smer turistički tehničar organizovali turističku turu po Inđiji, modelari odeće su sašili i ručno oslikali torbe koje su podelili deci iz Dečjeg sela kao poklone, frizerski smer im je u salonu pravio lepe frizure, a učenici kuvarskog i konobarskog smera su priredlili jedan lep ručak u restoranu u kojem učenici škole realizuju svoju praktičnu nastavu. Pored svojevrsne profesionalne orijentacije koja je bila omogućena gostima iz Sremske Kamenice, treba istaći i činjenicu da su se svi učesnici u ovoj akciji lepo družili i uspostavili kontakte za buduću saradnju.

Akciju su medijski propratile i Radio televizija Inđije, Sremska televizija, Radio televizija Vojvodine, kao i Sremske novine.

Sve vesti

Kontakt informacije

Adresa: Slovačka 26, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 (0) 21 6 337 664

Email office@kolping.rs


VITAPLAN KUĆNA NEGA I KLUB
ZA STARIJE SUGRAĐANE

Adresa: Lukijana Mušickog 9, 21000 Novi Sad

Telefon: 021 300 83 59

Email: info@kolping.rs