Radne prakse – Program podrške preduzetništvu i zapošljivosti mladih

Program Kolpingovih Radnih Praksi je deo oblasti “Razvoj pojedinca i zajednice – edukacije za lični razvoj i jačanje društva”. Podržan je od strane Saveznog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju Savezne Republike Nemačke (eng. The Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ)).

Program Radnih Praksi predstavlja edukativnu komponentu razvoja i zasniva se na metodologiji celoživotnog učenja, koja promoviše kontinuirano unapređivanje i podsticanje razvoja individualnih potencijala. Edukativne aktivnosti se koncipiraju uvažavajući specifične veštine, znanja i iskustva učesnika/ca, koje predstavljaju opredeljujući faktor, kako bi se obezbedio proces iskustvenog učenja i program prilagodio različitim ciljnim grupama, kao i različitim stilovima učenja.

U okviru radnih praksi mlada osoba stiče stručno znanje iz svoje oblasti rada, priliku da se upozna sa inovativnim programima i organizacijom poslovanja, stiče veštine važne za realizaciju posla i saradnje sa kolegama i partnerima u poslovanju. Na ovaj način se razvija samopouzdanje mlade osobe, njen nivo profesionalnosti i zapošljivost. Važan segment je da se učenje odvija u radnom okruženju koje pruža dodatno iskustvo pojedincu u pripremi za buduće zaposlenje. Za svoje zalaganje mlada osoba dobija simboličnu naknadu nivou koja daje podršku realizaciji radne prakse.

Program radnih praksi je istovremeno usmeren na jačanje i razvoj malih i srednjih preduzeća u cilju u unapređenje rada uz podršku mladog stručnjaka/kinje (npr. promocija, prevod, dizajn, prodaja, poslovna korespodencija), ispitivanja mogućnosti za proširenje poslovanja i uvođenje novih usluga/proizvoda.

Program je namenjen pre svega malim i srednjim preduzećima na području Vojvodine. Detaljno o samim praksama i načinu prijave možete pročitati na narednim stranama konkursa.

Sve vesti

Kontakt informacije

Adresa: Slovačka 26, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 (0) 21 6 337 664

Email office@kolping.rs


VITAPLAN KUĆNA NEGA I KLUB
ZA STARIJE SUGRAĐANE

Adresa: Lukijana Mušickog 9, 21000 Novi Sad

Telefon: 021 300 83 59

Email: info@kolping.rs