Vitaplan kućna nega i klub za stare

Poverenje - Dostojanstvo - Poštovanje

Zašto: Kolping društvo Srbije je okrenuto ka potrebama ugroženih grupa i izgradnji odgovornijeg društva. Naš cilj je unapređenje kvaliteta života starih i razvoj humanog odnosa prema starijim sugradjanima i članovima njihove porodice.

Kako: U okviru svog rada nastojimo da pružimo podršku pojedincu, njegovoj porodici, kao i da zagovaramo promene u širim društvenim krugovima. Vitaplan kroz kućnu negu odgovara na potrebe starih koje uključuju zdravstvenu negu i socijalnu zaštitu. Kroz klupske aktivnosti podstiče se duža integracija starijih u zajednici, održavanje fizičke i mentalne kondicije i utiče se na njihov zadovoljniji i sadržajniji život.

Šta: Podrška najstarijim članovima društva uključuje dva procesa:

• Kućna nega – Podrska kad je najpotrebnije. Vitaplan je profesionalna i licencirana pomoć u kući i kućna nega, koja deluje u obliku socijalnog preduzetništva. Naše usluge obuhvataju kompletnu negu pokretnih i polupokretnih lica, pomoć u domaćinstvu, pratnju kod lekara, obezbeđivanje ortopedskih pomagala, ali i edukaciju i podršku članovima porodice i/ili domaćinstva.
  • Klub za odrasla i stara lica – Rastemo tokom celog zivota. Klub za odrasla i stara lica “Vitaplan” nudi mogućnost starijim sugrađanima da svoju starost provedu aktivno, kroz zadovoljavanje socijalnih, kulturnih i zdravstvenih potreba. Svakodnevna neformalna druženja, čitanje dnevne štampe, igranje društvenih igara, posete kulturnim dešavanjima, kao i zdravstvena predavanja i pregledi doprinose osećaju zajedništva između članova i unapređenju kvaliteta života starih.

Gde: Vitaplan kućna nega i pomoć u kući se pruža na području Novog Sada i prigradskih naselja. Klub za stara i odrasla lica se takođe nalazi u Novom Sadu, u ulici Lukijana Mušickog 9.

Sve vesti

Kontakt informacije