Razvoj pojedinca i zajednice

Edukacije - Lični razvoj - Društvena odgovornost

Zašto: Učenje osnivača organizacije Adolfa Kolpinga svoj temelj ima u podsticanju ličnog razvoja pojedinca, kao osnovnog pokretača promena u društvu. Vodeći se ovim postulatima, Kolping Srbije realizuje niz edukativnih aktivnosti kao sto su seminari, konferencije, studijska putovanja i obuke koje su od značaja za lokalnu zajednicu.

Kako: Edukativna komponenta u Kolpingu se zasniva na metodologiji celoživotnog učenja, koja promoviše kontinuirano unapređivanje i podsticanje razvoja individualnih potencijala. Edukativne aktivnosti se koncipiraju uvažavajući specifične veštine, znanja i iskustva učesnika/ca, koje predstavljaju opredeljujući factor, kako bi se obezbedio proces iskustvenog učenja i program prilagodio različitim ciljnim grupama, kao i različitim stilovima učenja.

Šta: Edukativne aktivnosti se sprovode kako u lokalnim zajednicama, tako i na međunarodnom nivou, a usmerene su ka:

• Osnaživanju pojedinaca/ki kroz jačanje ličnih kapaciteta putem obuka za razvoj specifičnih veština;
  • Jačanju kapaciteta lokalnih zajednica kroz društveno odgovorne inicijative, međusektorsko povezivanje i stvaranje partnerstava;
  • Podizanju zagovaračkih kapaciteta ciljne grupe u cilju pokretanja društvenih promena i podizanja stepena odgovornosti svih društvenih aktera.

Gde: Edukativne aktivnosti se realizuju kroz rad centara, koji se nalaze u Novom Sadu, Somboru i Sajanu, a deluju u regionima Banata i Bačke. Edukativni centri imaju značajnu ulogu u lokalnim zajednicama, jer predstavljaju odgovor na rastuće potrebe društva za kvalitetnim i kontinuiranim edukativnim programima.

Sve vesti

Kontakt informacije

Adresa: Slovačka 26, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 (0) 21 6 337 664

Email office@kolping.rs

VITAPLAN KUĆNA NEGA I KLUB
ZA STARIJE SUGRAĐANE

Adresa: Lukijana Mušickog 9, 21000 Novi Sad

Telefon: 021 300 83 59

Email: info@kolping.rs

Postani član/članica

Nakon što ispunite formular i obradimo podatke naš tim će Vas kontaktirati putem email ili telefona.
Dobrodošli!