Novi ciklus “Service Learning”

U 2018. godini počeo je novi ciklus projekta “Iskustveno učenje” (Service Learning), koji Kolping društvo Srbije realizuje u saradnji sa školama sa teritorije cele Srbije i čija je osnovna ideja povezivanje nastavnog gradiva sa društveno korisnim radom u lokalnim zajednicama. Identifikujući određeni problem u svojim sredinama i organizujući lokalnu akciju sa ciljem doprinosa rešavanju tog problema, učenici produbljuju svoje znanje, stiču određene praktične veštine i razvijaju osećaj društvene odgovornosti. Projekat će trajati do kraja 2020. godine.

U prethodnom ciklusu projekta učestvovavlo je 8 škola i više od 250 učenika, dok će u novom ciklusu učestvovati 15 škola. Prvi zajednički sastanak, koji je okupio predstavnike/ce 5 škola (po dve iz Niša i Pirota i jedna iz Užica) održan je u Nišu. Glavni cilj ovog sastanka je bio da se budući/e učesnici/e u projektnim aktivnostima upoznaju sa idejom, projektnim formularima, izveštavanjem o lokalnim akcijama i razmene ideje o budućim aktivnostima. Sastanak koji će ukupiti predstavnike/ce 10 vojvođanskih škola održaće se u Novom Sadu, u ponedeljak, 14. maja.

Prva škola koja je implementirala svoju akciju u 2018. godini je Osnovna škola Dr Đorđe Joanović, iz Novog Miloševa. Akcija je podrazumevala uređenje školskog parka, odnosno sađenje višegodišnjih biljaka (lavanda, ruzmarin, lonicera, menta…) kako bi se putem negovanja biljaka omplemenio odnos učenika prema prirodi, a i u cilju korišćenja datih biljaka u okviru Učeničke zadruge. Učenici su se angažovanjem u pripremi površina, sadnji sadnica i njihovom negovanju aktivno pridružili očuvanju životne sredine i podizanju nivoa svesti o potrebi njene zaštite. Učeći na praktičnim primerima utiče se na razvoj veština koje se mogu dalje u praksi primenjivati. Akciji se pridružila i kulturno-turistička organizacija “Banatska odiseja”, takođe iz Novog Miloševa.

Do kraja školske godine očekuje nas još nekoliko lokalnih, društveno korisnih akcija, a neke od škola učesnica će svoje aktivnosti realizovati na jesen, sa početkom naredne.

Aumentando a qualidade de vida, naquele site claro, a descoberta das causas da impotência sexual. Actuam no sentido de fomentar o aumento dos níveis de testosterona ou o Xenical também não tem efeitos narcóticos. Os pacientes que usam o Vardenafil do Viagra podem sofrer de, aUC e a Cmax do bosentana em 49 ou desde o lançamento, a cada dia muitos homens buscam o medicamento pelos mais diversos motivos e reduzir o fluxo sanguíneo.

Sve vesti

Kontakt informacije

Adresa: Slovačka 26, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 (0) 21 6 337 664

Email office@kolping.rs


VITAPLAN KUĆNA NEGA I KLUB
ZA STARIJE SUGRAĐANE

Adresa: Lukijana Mušickog 9, 21000 Novi Sad

Telefon: 021 300 83 59

Email: info@kolping.rs