Kolping omladinska nedelja

U nedelju, 19. jula 2015. uspešno je završena Kolping omladinska nedelja 2015. Kolping društvo Srbije imalo je priliku da ugosti 40-toro mladih iz 12 evropskih zemalja i učestvuje u zajedničkom radu, širenju znanja, sticanju iskustava i druženju.

Tema ovogodišnje Kolping nedelje mladih bila je “Saradnja mladih preko granica” (Youth Cooperation Across the Borders) i na njoj su učestvovali mladi predstavnici sledećih 12 evropskih zemalja: Nemačke, Poljske, Češke, Slovačke, Ukrajine, Albanije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Kosova, Litvanije i Srbije. Osnovni cilj je bio edukacija i osnaživanje mladih za realizaciju svojih ideja, kroz obuku za pisanje zajedničkih projekata u cilju rešavanja problema sa kojima se mladi susreću širom Evrope.

Na svečanom otvaranju, pored predsednice Kolping društva Srbije Ane Lenđel i predsednika Kolping omladine Evrope Gellerta Saboa, učesnicima se obratio i predstavnik ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu gospodin Jurgen Schmidt i poželeo im srećan rad. U svom uvodnom govoru, poželevši svima uspešnu i radnu nedelju, gospodin Schmidt je istakao da Nemačka podržava ovakve inicijative koje doprinose razvoju mladih ljudi u različitim zemljama.

Sve vesti

Kontakt informacije

Adresa: Slovačka 26, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 (0) 21 6 337 664

Email office@kolping.rs


VITAPLAN KUĆNA NEGA I KLUB
ZA STARIJE SUGRAĐANE

Adresa: Lukijana Mušickog 9, 21000 Novi Sad

Telefon: 021 300 83 59

Email: info@kolping.rs