Besplatna obuka za gerontonegovateljice

Kolping društvo Srbije nudi mogućnost pohađanja besplatne akreditovane obuke za obavljanje poslova kućne nege i pomoći za 10 motivisanih i odgovornih polaznika.

Obuka za pružaoce usluga pomoći u kući je akreditovana od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a polaznici obuke dobiće potvrdu Ministarstva o završenoj obuci.

Posedovanje potvrde o akreditovanoj obuci, je preduslov koji gerontonegovateljice moraju zadovoljiti kako bi mogle biti angažovane u nekoj od institucija/organizacija licnenciranih za pružanje usluga kućne nege i pomoći u Srbiji.

Ko su gerontonegovatelji i kome je obuka namenjena?

Gerontonegovatelj/ica je osoba koja pruža pomoć i negu starijim osobama koje su nepokretne ili čija je pokretnost otežana, tako da u obavljanju svakodnevnih aktivnosti zavise od asistencije drugog lica. Obuka je namenjena svima koji bi voleli da budu angažovani kao pružaoci usluga kućne nege i pomoći starijim licima, bez obzira na prethodno iskustvo. Na obuci ćete, između ostalog, naučiti da razumete odlike starenja i stečena znanja primenite u komunikaciji sa starim licima i članovima porodice; kako da pružite bazičnu negu otežano pokretnim i nepokretnim licima; kako na adekvatan način pomoći u ostvarivanju prava u socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti itd.

Kako se prijaviti?

Obuka u trajanju od 4 radna dana, održaće se tokom druge polovine novembra u Novom Sadu

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem online upitnika.

Prijaviti se možete i lično u prostorijama Vitaplana, na adresi: Lukijana Mušickog 9 (ulaz iz Vojvode Bojovića), od 14-16h. Za dodatne informacije pišite na mejl: vitaplan@kolping.rs

Rok za prijava je do 10. novembar 2020.

Nakon isteka roka, s obzirom na ograničen broj mesta, vršićemo odabir najpogodnijih kandidata. Odabrani kandidati biće obavešteni o tačnim terminima održavanja obuke.

 • 28 Nov.2020.
  učenje

  Pokretna učionica

  U okviru projekta „Iskustveno učenje” 2020. godine, Osnovna škola “Servo Mihalj” iz Padeja, vredno je radila na kreiranju pokretne, otvorene učionice u svom dvorištu. Palete dobijene od lokalne drvare, učenici…

  prikaži više
 • 28 Nov.2020.
  učenje

  MOLITVA ŠUME

  Inspirisana pesmom “Molitva šume”, u okviru projekta “Iskustveno učenje” 2020. godine, Osnovna škola “Dr Đorđe Joanović” iz Novog Miloševa je tradicionalno organizovala ekološku akciju, aktivirajući 13 nastavnika i 66 učenika….

  prikaži više
 • 26 Nov.2020.
  učenje

  Mentalna higijena mladih

  Učenici Medicinske škole „7. april“ u okviru projekta „Iskustveno učenje“ tokom 2020. godine posvetili su se podizanju svesti o važnosti vršnjačke edukacije i prevencije u oblasti mentalnog zdravlja mladih. U…

  prikaži više
Sve vesti

Kontakt informacije

Adresa: Slovačka 26, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 (0) 21 6 337 664

Email office@kolping.rs


VITAPLAN KUĆNA NEGA I KLUB
ZA STARIJE SUGRAĐANE

Adresa: Lukijana Mušickog 9, 21000 Novi Sad

Telefon: 021 300 83 59

Email: info@kolping.rs