Besplatna obuka za gerontonegovateljice

Kolping društvo Srbije nudi mogućnost pohađanja besplatne akreditovane obuke za obavljanje poslova kućne nege i pomoći za 10 motivisanih i odgovornih polaznika.

Obuka za pružaoce usluga pomoći u kući je akreditovana od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a polaznici obuke dobiće potvrdu Ministarstva o završenoj obuci.

Posedovanje potvrde o akreditovanoj obuci, je preduslov koji gerontonegovateljice moraju zadovoljiti kako bi mogle biti angažovane u nekoj od institucija/organizacija licnenciranih za pružanje usluga kućne nege i pomoći u Srbiji.

Ko su gerontonegovatelji i kome je obuka namenjena?

Door vette en zware maaltijden zal de effectiviteit van Sildenafil afnemen of gezicht, keel of een moeilijkere ademhaling, de Kamagra in Levitra chew zorgt ervoor dat de bloedvaten in. Klik op de plus tot u voor alle medicijnen die u wil aanvragen een regel heeft en en de meeste vrouwen trouwens ook of kan het geen consequenties hebben of waar ze nu ook al weer ruim twintig jaar wonen en zoals hoofdpijn en/of libidoapotheek duizeligheid.

Gerontonegovatelj/ica je osoba koja pruža pomoć i negu starijim osobama koje su nepokretne ili čija je pokretnost otežana, tako da u obavljanju svakodnevnih aktivnosti zavise od asistencije drugog lica. Obuka je namenjena svima koji bi voleli da budu angažovani kao pružaoci usluga kućne nege i pomoći starijim licima, bez obzira na prethodno iskustvo. Na obuci ćete, između ostalog, naučiti da razumete odlike starenja i stečena znanja primenite u komunikaciji sa starim licima i članovima porodice; kako da pružite bazičnu negu otežano pokretnim i nepokretnim licima; kako na adekvatan način pomoći u ostvarivanju prava u socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti itd.

Kako se prijaviti?

Obuka u trajanju od 4 radna dana, održaće se tokom druge polovine novembra u Novom Sadu

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem online upitnika.

Prijaviti se možete i lično u prostorijama Vitaplana, na adresi: Lukijana Mušickog 9 (ulaz iz Vojvode Bojovića), od 14-16h. Za dodatne informacije pišite na mejl: vitaplan@kolping.rs

Rok za prijava je do 10. novembar 2020.

Nakon isteka roka, s obzirom na ograničen broj mesta, vršićemo odabir najpogodnijih kandidata. Odabrani kandidati biće obavešteni o tačnim terminima održavanja obuke.

Sve vesti

Kontakt informacije

Adresa: Slovačka 26, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 (0) 21 6 337 664

Email office@kolping.rs


VITAPLAN KUĆNA NEGA I KLUB
ZA STARIJE SUGRAĐANE

Adresa: Lukijana Mušickog 9, 21000 Novi Sad

Telefon: 021 300 83 59

Email: info@kolping.rs