MOLITVA ŠUME

OŠ "Dr Đorđe Joanović”, Novo Miloševo

Inspirisana pesmom “Molitva šume”, u okviru projekta “Iskustveno učenje” 2020. godine, Osnovna škola “Dr Đorđe Joanović” iz Novog Miloševa je tradicionalno organizovala ekološku akciju, aktivirajući 13 nastavnika i 66 učenika.

Kroz nastavu biologije izvršeno je ozelenjavanje prostora u školskom dvorištu sa 30 različitih vrsta drvenastih i zeljastih sadnica, trajnica i perena.

Jedna grupa učenika je pre sadnje uzela uzorke zemljišta sa različitih delova dvorišta i uradila hemijske analize kao što su pH, kiselost i količina karbonata. Druga grupa je imala zadatak da isparceliše teren na kvadrate 1x1m za lakšu sadnju, treća da iskopa rupe za sadnice, četvrta da u rupe postavi sadnice i zatrpa, a peta grupa da dobro zalije.

Učenici sa nastave građanskog vaspitanja su napravili bokseve za sakupljanje i odlaganje suvog, opalog lišća i pokošene trave u parku tokom čitave godine, u kojima će se vršiti kompostiranje.

Kroz nastavu dramske i informatičke sekcije napravljen je promotivni spot “Molitva šume” koji je dostupan i na našem YouTube kanalu.

U narednom periodu će se posvetiti izradi česme, koja će olakšati negu biljaka i održavanje dvorišta čistim i urednim.

 • 20 Dec.2020.
  vesti

  Godišnja konferencija programa Osnaživanje žena

  U četvrtak, 17.12.2020. godine, u periodu od 14 do 16h, održana je online konferencija “Godišnja konferencija programa Osnaživanje žena – Ravnopravna, Srčana, Snažna, Inovativna”. Nakon uvodne reči direktorke Melinde Tomić,…

  prikaži više
 • 11 Dec.2020.
  događaji

  Završna konferencija projekta “Iskustveno učenje”

  U petak, 11.12.2020. godine, u periodu od 11 do 13h, održana je online završna konferencija projekta „Iskustveno učenje“, koji realizujemo u saradnji sa školama sa teritorije cele Srbije. Nakon uvodne reči direktorke Melinde…

  prikaži više
 • 11 Dec.2020.
  učenje

  Edukativne publikacije

  Projekat “Iskustveno učenje” realizujemo od 2014. godine, u saradnji sa školama širom Srbije. Šestogodišnje iskustvo u oblasti razvoja i primene service-learning metodologije u nastavnom radu, odnosno učenja zalaganjem u lokalnoj…

  prikaži više
Sve vesti

Kontakt informacije

Adresa: Slovačka 26, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 (0) 21 6 337 664

Email office@kolping.rs


VITAPLAN KUĆNA NEGA I KLUB
ZA STARIJE SUGRAĐANE

Adresa: Lukijana Mušickog 9, 21000 Novi Sad

Telefon: 021 300 83 59

Email: info@kolping.rs