Konkurs “Ekonomsko osnaživanje žena”

Kolping Društvo Srbije raspisuje Konkurs za dodelu beskamatnih zajmova u okviru programa “Ekonomsko osnaživanje žena” podržan od strane Nemačkog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju.

Cilj projekta jeste pružanje finansijske podrške ženama preduzetnicama na području Srbije, posebno ženama iz ruralnih područja, kao najosetljivijoj grupi.

Zašto podrška ženama?

Istraživanja su pokazala da su žene u proseku obrazovanije i bolje u upravljanju rizicima, ipak one su češće nezaposlene, nižih primanja i u manjem broju na rukovodećim pozicijama ili u vlasništvu preduzeća. Od ukupnog broja preduzetnika u Vojvodini je samo 22% ženskog roda. Najčešće su jedine zaposlene u svojoj firmi, odnosno preduzetničkoj radnji ili angažuju članove porodica. Najveći izazovi za preduzetnice predstavlja nedostatak finansija i povoljnih izvora finansiranja za uspešno započinjanje i održavanja sopstvenog posla, nedovoljne poreske olakšice, slabi poslovni kontakti i nedostatak informacija.

Ukoliko ste žena koja ima registrovan pravni subjekt najmanje godinu dana i potrebna su Vam finansijska sredstva za materijal ili opremu u iznosu od 120.000 do 600.000 dinara prijavite se na naš konkurs. Želimo da podržimo Vaš posao, a kroz njega i vašu snagu, srčanost, inovativnost.

Javni konkurs u kom su opisani uslovi, prijava na konkurs, kao i Smernice za konkurs se nalaze u nastavku ove vesti. Sva pitanju u vezi sa procedurom prijavljivanja na konkurs možete postaviti putem mejla na adresu slavica@kolping.rs ili na broj telefona 069/22 66 403.

 

Javni poziv Ekonomsko osnaživanje žena Kolping Društvo Srbije

Smernice za konkurs Kolping Društva Srbije

Obrazac prijave Kolping društvo Srbije

 

 • 10 Jan.2020.
  vesti

  Tražimo pojačanje

  Širimo tim! Tražimo pojačanje! Ako želiš da postaneš deo jakog, posvećenog i motivisanog tima koji svakim danom doprinosi unapređenju kvaliteta društva i lokalnih zajednica, radi na društveno odgovornim projektima i…

  prikaži više
 • 5 Dec 2019

  19:00 h

  Lukijana Mušickog 9
  Novi Sad
  događaji

  Emocionalna inteligencija u poslovanju – predavanja i radionice

  Pozivamo Vas na seriju radionica i predavanja koja su usmerena na bolje razumevanje i usmeravanja emocija u poslovnom okruženju. Radionice su namenjene ženama, preduzetnicama, kao i onima koje u okviru…

  prikaži više
 • 14 Nov.2019.
  vesti

  Konkurs “Ekonomsko osnaživanje žena”

  Kolping Društvo Srbije raspisuje Konkurs za dodelu beskamatnih zajmova u okviru programa “Ekonomsko osnaživanje žena” podržan od strane Nemačkog ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju. Cilj projekta jeste pružanje finansijske…

  prikaži više
Sve vesti

Kontakt informacije

Adresa: Slovačka 26, 21000 Novi Sad

Telefon: +381 (0) 21 6 337 664

Email office@kolping.rs


VITAPLAN KUĆNA NEGA I KLUB
ZA STARIJE SUGRAĐANE

Adresa: Lukijana Mušickog 9, 21000 Novi Sad

Telefon: 021 300 83 59

Email: info@kolping.rs

Postani član/članica

Nakon što ispunite formular i obradimo podatke naš tim će Vas kontaktirati putem email ili telefona.
Dobrodošli!