Predstavnica Kolpinga Srbije na Forumu mladih

Predstavnica Kolping društva Srbije, Milica Stanković, učestvovala je na Forumu mladih pod nazivom "Mladi kao pokretači Evropske unije" koji je održan od 07. do 11. septembra 2015. godine u organizaciji Asocijacije evropskih pograničnih regiona (AEBR) i Centralne Evropske službe za prekogranične inicijative na Balkanu (CESCI).

Na Forumu mladih su učestvovali eminentni stručnjaci iz brojnih evropskih i vanevropskih zemalja: Srbije, Mađarske, Finske, Rumunije, Ukrajine, Španije, Nemačke, Poljske, Bugarske, Italije, Bosne i Hercegovine, Brazila. U okviru Foruma, održani su seminari na sledeće teme: "Teritorijalna kohezija Evropske unije", "Spoljne i unutrašnje granice Evropske unije - modeli za prekograničnu saradnju" i "Jačanje prekogranične saradnje između mladih evropskih pograničnih regiona", kao i okrugli stolovi i brojne radionice koje su se dotakle tema prekogranične saradnje sa ciljem jačanja teritorijalne kohezije Evropske unije i izazova evropskih integracija iz perspektive nove generacije. Predstavnica Kolping društva Srbije je uspostavila kontakte sa mladima, predstavnicima nevladinih organizacija iz navedenih zemalja i ekspertima koji su održali predavanja na aktuelne teme.