Poseta 19. internacionalnoj Renovabis konferenciji

Predstavnice Kolping društva Srbije, Melinda Tomić i Marina Kukin, učestvovale su na 19. međunarodnoj Renovabis konferenciji na temu mladih: "Eastern European Youth - Future Prospects". Ova konferencija je održana u Freisingu, u Nemačkoj, između 2. i 4. septembra 2015. godine.

Fokus i tema ove konferencije bili su mladi na području istočne Evrope. Bilo je reči o faktorima njihovog aktivnog učešća u okviru civilnog društva, kao i o njihovim izgledima za budućnost. Konferenciji je prisustvovalo više od 350 delegata iz različitih država, predstavnika različitih nevladinih organizacija, institucija i fondacija. Podeljeni u više radnih grupa, svi delegati su aktivno učestvovali u radu i diskusijama o temama od značaja za razvoj omladine u regionu istočne Evrope.

Predstavnice Kolping društva Srbije uspostavile su značajne kontakte sa predstavnicima organizacija iz susednih zemalja, koji će doprineti daljem radu organizacije i razvoju regionalnih projekata sa fokusom na mlade.