Sastanak Borda Kolping Srbije

U sredu, 17.06.2015. u večernjim časovima, u Novom Sadu je održan sastanak borda Kolping društva Srbije. Nekoliko tema vezanih za nastupajuće leto, ali i za 2016. godinu, se našlo na dnevnom redu.

Na sastanku borda Kolping društva Srbije bilo je reči o nekoliko stvari. Raspravljalo se o planovima za 2016. godinu, ali i o veoma uzbudljivim letnjim mesecima u toku kojih će Kolping Srbija biti domaćin velikom broju poseta. Pored Omladinske nedelje, na kojoj će učestvovati 40-oro mladih iz desetak zemalja Evrope, u julu će Srbiju posetiti i predstavnici Kolping organizacija sa Kosova i iz Ukrajine. U avgustu nam u goste dolaze predstavnici Kolping International-a, dok se u septembru očekuje poseta generalnog sekretara mreže Kolping Evropa. Pored ovoga, bilo je reči i o organizaciji međunarodnog takmičenja u kuvanju, koje će se i ove godine održati u Sajanu i koje organizuju predstavnici/ce lokalne Kolping grupe iz Sajana.