Service Learning - akcija u Indjiji

Srednja škola "Dr Đorđe Natošević" iz Inđije prva je realizovala društveno korisnu akciju u sklopu projekta "Iskustveno učenje" (Service Learning).

Kolping društvo Srbije realizuje projekat "Iskustveno učenje" u saradnji sa osnovnim i srednjim školama sa teritorije Srbije. Osnovna ideja projekta je povezivanje       nastavnog gradiva sa društveno korisnim radom u zajednici. Učenici kroz organizaciju i realizaciju određenih aktivnosti, usmerenih ka razvoju zajednice, produbljuju      svoje znanje, stiču praktične veštine i razvijaju društvenu odgovornost.

Srednja škola "Dr Đorđe Natošević" iz Inđije prva je, od škola koje učestvuju u projektu, sprovela svoju aktivnost. Ideja do koje su došli učenici i nastavno osoblje     škole je bila da ugoste decu iz Dečjeg sela, iz Sremske Kamenice i da im kroz različite aktivnosti prikažu šta sve uče u školi. Različiti smerovi su se predstavili kroz praktičan rad, pa su tako učenici koji pohađaju smer turistički tehničar organizovali turističku turu po Inđiji, modelari odeće su sašili i ručno oslikali torbe koje su  podelili deci iz Dečjeg sela kao poklone, frizerski smer im je u salonu pravio lepe frizure, a učenici kuvarskog i konobarskog smera su priredlili jedan lep ručak u restoranu u kojem učenici škole realizuju svoju praktičnu nastavu. Pored svojevrsne profesionalne orijentacije koja je bila omogućena gostima iz Sremske Kamenice,  treba istaći i činjenicu da su se svi učesnici u ovoj akciji lepo družili i uspostavili kontakte za buduću saradnju.

Akciju su medijski propratile i Radio televizija Inđije, Sremska televizija, Radio televizija Vojvodine, kao i Sremske novine. Prilog RTV Inđije možete pogledati na    sledećem linku: