Renovabis projekat - Let's flood them with messages

Krajem avgusta 2014. godine, Kolping Društvo Srbije je organizovalo letnji kamp za mlade sa ciljem da se razvije i ojača solidarnost među omladinom i podigne svest društva, sa fokusom na internacionalnu zajednicu mladih. Tematika kampa su bile poplave koje su pogodile region u maju 2014. godine, a lokacija na kojoj je održan kamp  je Katai Salaš u Malom Iđošu. Na salašu se sastalo 18 mladih i to mladi sa poplavljenih područja Srbije, članovi Kolpinga mladih Srbije i članovi Kolping Youth-a iz drugih Evropskih država. Kroz razne aktivnosti, radionice i druženja, mladi su se upoznavali sa vršnjacima iz drugih sredina što je doprinelo razvoju njihove tolerancije i razumevanju.

Učesnici/ce su zajedničkim snagama sastavili poruku koju su zatim pretočili u kratak film predviđen za širu javnost. Projekat su podržali RenovabisKolping International. Produkt ovog kampa je film koji možete videti ovde: