Peta panel diskusija o tome kako vas vide poslodavci

Peta panel diskusija "Ti u očima poslodavca" održana je 13.06. u prostorijama Startit centra Novi Sad. Na ovoj panel diskusiji u fokusu su bile žene i problemi i izazovi sa kojima se žene susreću prilikom zapošljavanja, pokretanja sopstvenog biznisa i na radnom mestu. Tri predavačice podelile su svoje lične priče i odgovarale na sva pitanja pedesetak učesnika/ca u vezi sa pomenutim temama.

Prvo od tri veoma inspirativna predavanja održala je Jelena Marić, iz mlekare i farme koza Carpe Diem, pod nazivom "Od ambicije ka svrsi - od kozice ka sebi". Jelena je podelila sa prisutnima svoju ličnu priču o započinjanju sopstvenog, uspešnog biznisa, pronalaženju sebe u poslu kojim se trenutno bavi i pričala o tome šta ju je navelo da napusti državni posao i upusti se u preduzetničke vode.

Nakon Jelene, priliku da pomogne svim prisutnima da bolje shvate na koje sve načine žene mogu biti diskriminisane prilikom zapošljvanja i na radnom mestu, imala je Tamara Vlaškalin, iz Fondacije Ana i Vlade Divac. Tamara, koja već duže vreme radi na tome da doprinese većem poštovanju ljudskih prava i povećavanju ravnopravnosti u našem društvu, je između ostalog podelilila sa učesnicima/cama i primere diskriminatornih oglasa za posao, kako ukazati poslodavcima kada vrše diskriminaciju, a pričala je i o značaju prijavljivanja slučajeva diskriminacije.

Biljana Rakić, HR menadžerka Execoma, koja je bila i jedna od predavačica na prethodnoj, četvrtoj panel diskusiji, održala je predavanje pod nazivom: "Nepodnošljiva lakoća balansiranja između karijere i porodice". Pored deljenja informacija o uspešnom funkcionisanju na više polja odjednom, Biljana je spremno odgovarala i na sva pitanja prisutnih. Učesnici/ce su ocenili njenu ličnu priču veoma inspirativnom i motivišućom.

Kolping društvo Srbije bi želelo da se zahvali pre svega predavačicama na tri sjajna predavanja i na spremnosti da ostanu i dugo vremena nakon svoje priče, da odgovaraju na brojna pitanja iz publike, ali takođe i svim učesnicima/cama koji/e su doprineli/e da i ovaj događaj protekne veoma uspešno. Naša organizacija će i u budućnosti nastojati da organizuje aktivnosti koje odgovaraju na potrebe društva.